Exness Отвори сметка - Exness North Macedonia - Exness Северна Македонија

Како да отворите сметка и да се најавите на Exness


Како да отворите сметка на Exness

Како да отворите сметка Exness на компјутер

Како да отворите сметка

1. Кликнете овде за да ја посетите веб-страницата на брокерот, а потоа кликнете на „Отвори сметка“.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
2. На страницата за регистрација, направете ги чекорите подолу:
 • Изберете ја вашата земја на живеење ; ова не може да се промени и ќе диктира кои платежни услуги ви се достапни.
 • Внесете ја вашата адреса за е-пошта .
 • Направете лозинка за вашата сметка на Exness.
 • Внесете партнерски код (опционално), кој ќе ја поврзе вашата сметка на Exness со партнер во програмата Exness Partnership .
 • Забелешка : во случај на неважечки партнерски код, ова поле за внес ќе се избрише за да можете да се обидете повторно.
 • Штиклирајте го полето со кое изјавувате дека не сте државјанин или жител на САД, доколку тоа важи за вас.
 • Проверете дали податоците се точни, а потоа кликнете на копчето „ Продолжи “.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
3. Честитки, вашата сметка на Exness е создадена и ќе биде однесена на Exness Terminal. Кликнете на копчето „ Демо сметка “ за да тргувате со демо сметката.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Сега не ви треба никаква регистрација за да отворите демо сметка.10.000 долари во демо сметка ви овозможува да вежбате онолку колку што ви треба бесплатно.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Можете исто така да тргувате на сметка на Реал по депонирањето. Кликнете на копчето „ Вистинска сметка “.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Одете во Лична област за да отворите повеќе трговски сметки.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness

Стандардно, вистинска трговска сметка и демо сметка за тргување (и за MT5) се креираат во вашата нова Лична област; но можно е отворање на нови трговски сметки.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Регистрирањето во Exness може да се направи во секое време, дури и сега!

Откако ќе се регистрирате, се советува целосно да ја потврдите вашата сметка на Exness за да добиете пристап до секоја функција достапна само за целосно потврдени лични области.


Како да креирате нова трговска сметка

Имате опција да креирате и повеќе трговски сметки и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Од вашата Лична област, кликнете Отвори нова сметка во областа „Мои сметки“.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
2. Изберете од достапните типови на трговска сметка и дали претпочитате вистинска или демо сметка.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
3. Следниот екран ги прикажува следните поставки:

 • Уште една шанса да изберете вистинска или демо сметка.
 • Избор помеѓу трговските терминали MT4 и MT5 .
 • Поставете го вашиот Max Leverage.
 • Изберете валута на вашата сметка (забележете дека ова не може да се промени за оваа трговска сметка откако ќе се постави).
 • Направете прекар за оваа трговска сметка.
 • Поставете лозинка за трговска сметка.
 • Кликнете на Креирај сметка откако ќе бидете задоволни со вашите поставки.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness

4. Вашата нова трговска сметка ќе се прикаже во табулаторот „Мои сметки“.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Честитки, отворивте нова трговска сметка.
Како да депонирате во Exness

Како да отворите сметка Exness на паметен телефон


Поставете и отворете сметка

Покрај тоа, можете да се регистрирате за сметка на Exness преку апликацијата Exness Trader следејќи ги овие чекори:

1. Преземете го Exness Trader од App Store или Google Play .

2. Инсталирајте и вчитајте го Exness Trader.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
3. Изберете Регистрирај се .
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
4. Допрете Промени земја/регион за да ја изберете вашата земја на живеење од списокот, а потоа допрете Продолжи .
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
5. Внесете ја вашата адреса за е-пошта и Продолжи .
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
6. Направете лозинка која ги исполнува условите. Допрете Продолжи .
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
7. Наведете го вашиот телефонски број и допрете Испрати ми код .

8. Внесете го 6-цифрениот код за потврда испратен до вашиот телефонски број, а потоа допрете Продолжи . Може да допрете Испрати ми код повторно ако истече времето.

9. Направете 6-цифрена лозинка, а потоа повторно внесете ја за да потврдите. Ова не е изборно и мора да се заврши пред да можете да влезете во Exness Trader.

10. Може да поставите биометрика со допирање на Дозволи ако вашиот уред ја поддржува или може да го прескокнете овој чекор со допирање Не сега .

11. Ќе се прикаже екранот за депозит, но можете да допрете назад за да се вратите во главната област на апликацијата.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness

Честитки, Exness Trader е поставен и подготвен за употреба.

По регистрацијата, се креира демо сметка за вас (со виртуелни средства од 10 000 УСД) за да вежбате тргување.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness

Заедно со демо сметка, при регистрацијата ви се креира и вистинска сметка.


Како да креирате нова трговска сметка

Создавањето нова трговска сметка е навистина едноставно. Дозволете ни да ве запознаеме со тоа како да креирате сметка на апликацијата Exness Trader.

1. Допрете на паѓачкото мени на картичката Сметки на главниот екран.

2. Кликнете на знакот плус од десната страна и изберете Нова вистинска сметка или Нова демо сметка .
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
3. Изберете го претпочитаниот тип на сметка во полињата MetaTrader 5 и MetaTrader 4 .
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
4. Поставете ја валутата на сметката , потпора и внесете го прекарот на сметката . Допрете Продолжи .
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
5. Поставете лозинка за тргување според прикажаните барања.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Успешно креиравте трговска сметка. Допрете Направете депозит за да изберете начин на плаќање за депонирање средства и потоа допрете Тргување.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness

Вашата нова трговска сметка ќе се појави подолу.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness

Имајте предвид дека валутата на сметката поставена за сметка не може да се смени откако ќе се постави. Ако сакате да го промените прекарот на вашата сметка, можете да го направите тоа со пријавување на веб Личната област.


Како да се најавите на Exness


Пријавете се на платформата за тргување MT5

Најавувањето на вашиот трговски терминал MT5 е едноставно. Само подгответе го бројот на вашата forex сметка, лозинката и деталите за серверот.

Ако сакате да тргувате директно на вашиот прелистувач, кликнете „Трговија“ -- „MT5 WebTerminal“.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Ќе ја видите новата страница подолу. Ги прикажува вашето најавување и сервер, само внесете ја лозинката и кликнете „Ок“.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Сега можете да тргувате на MT5
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness

Пријавете се на платформата за тргување MT4

Најавувањето на вашиот трговски терминал MT4 е исто така лесно. Само подгответе го бројот на вашата forex сметка, лозинката и деталите за серверот.

Ако сакате да тргувате директно на вашиот прелистувач, кликнете „Трговија“ -- „MT4 WebTerminal“.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Ќе ја видите новата страница подолу. Ги прикажува вашето најавување и сервер, само внесете ја лозинката и кликнете „Ок“.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Сега можете да тргувате на MT4
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness


Пријавете се во Exness

1. За да се најавите на сметка со Exness, посетете ја нашата веб-локација и кликнете на копчето „ Најави се “ во горниот десен агол на веб-локацијата.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
2. Внесете ја вашата адреса за е-пошта и лозинка и кликнете „Продолжи“.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
3. Откако успешно ќе се најавите во вашата Лична област. Од Мои сметки, кликнете на иконата за поставки на сметката за да се појават нејзините опции.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
4. Изберете Информации за сметката и ќе се појави скокачки прозорец со информациите за таа сметка. Овде ќе го најдете бројот за најава MT4/MT5 и бројот на вашиот сервер.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness

Забележете дека за да се најавите на вашиот трговски терминал, потребна ви е и вашата трговска лозинка која не е прикажана во Личната област. Ако сте ја заборавиле лозинката , можете да ја ресетирате со кликнување на Промени лозинка за тргување под поставките како што беше видено претходно. Информациите за најавување како најава за MT4/MT5 или бројот на серверот се фиксни и не можат да се променат.

Ако сакате да тргувате директно на вашиот прелистувач. Кликнете на „Trade“ -- „Exness Terminal“.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Exness терминал.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness

Не можам да се најавам на мојата лична област Exness

Соочувањето со потешкотии додека се најавувате на вашата Лична област (PA) може да биде фрустрирачко. Не грижете се, ние составивме список за проверка за да ви помогнеме.

Проверка на корисничко име

Корисничкото име за да се најавите на PA е вашата целосна регистрирана адреса за е-пошта. Не внесувајте број на трговска сметка или вашето име како корисничко име.

Проверка на лозинка

Треба да ја користите лозинката PA поставена во моментот на регистрацијата за успешно да се најавите.

При внесување на лозинката:
 1. Проверете дали има дополнителни празни места што можеби се ненамерно додадени. Ова обично се случува кога користите copy-paste за внесување информации. Обидете се да го внесете рачно ако се соочувате со проблеми.
 2. Проверете дали Caps Lock е вклучено. Лозинките се осетливи на букви.

Ако сте ја заборавиле лозинката, можете да ја ресетирате со кликнување на оваа врска за да ја ресетирате лозинката за Лична област.

Проверка на сметката

Ако сте аплицирале за укинување на вашата сметка со Exness во минатото, не можете повеќе да ја користите таа PA. Покрај тоа, не можете да ја користите таа адреса за е-пошта за повторно да се регистрирате. Создадете нова PA со друга адреса за е-пошта за повторно да се регистрирате кај нас.

Се надеваме дека ова ќе ви биде корисно. Во случај на дополнителни проблеми, не двоумете се да контактирате со нашиот пријателски тим за поддршка.


Како да ја ресетирате вашата лозинка за Exness

Потребните чекори зависат од тоа кој тип на лозинка сакате да ја вратите:

 • Лозинка за лична област
 • Трговска лозинка
 • Пристап само за читање
 • Лозинка за телефон (таен збор)


Лозинка за лична област:

ова е лозинката што се користи за најавување во вашата лична област.

1. Одете во Exness и кликнете „ Најави се “, ќе се појави новата форма.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
2. Изберете „Ја заборавив лозинката“.

Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
3. Внесете ја адресата на е-пошта што се користи за регистрирање во Exness, штиклирајте I'm not a robot и кликнете Продолжи .
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
4. Во зависност од вашиот тип на безбедност, ќе ви биде испратен код за потврда на вашата е-пошта за да го внесете во следниот чекор. Кликнете Потврди .
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
5. Внесете нова лозинка двапати
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
6. Вашата нова лозинка сега е поставена; треба да го користите само кога се најавувате за да завршите.


Трговска лозинка:

Ова е лозинката што се користи за најавување во терминал со одредена трговска сметка.

1. Најавете се во вашата Лична област и кликнете на иконата за запчаник (паѓачкото мени) на која било трговска сметка во Мои сметки, а потоа изберете Промена на трговската лозинка.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
2. Внесете ја новата лозинка, следејќи ги правилата детални под скокачкиот прозорец, а потоа кликнете Промени лозинка.
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
3. Во зависност од вашиот тип на безбедност, ќе ви биде испратен 6-цифрен код за потврда за да го внесете во следниот чекор, иако тоа нема да биде неопходно за демо сметка. Кликнете Потврди откако ќе завршите.

4. Ќе добиете известување дека оваа лозинка е успешно променета.


Пристап само за читање:

Оваа лозинка овозможува ограничен пристап до трговска сметка на трето лице, со оневозможено целокупно тргување.

1. Најавете се во вашата Лична област и кликнете на иконата запчаник (опаѓачко мени) на која било трговска сметка во Мои сметки, а потоа изберете Постави пристап само за читање .
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
2. Поставете лозинка, следејќи ги деталните правила и погрижете се да не е иста со вашата лозинка за тргување или нема да успее. Кликнете Потврди кога ќе завршите
Како да отворите сметка и да се најавите на Exness
3. Ќе се прикаже резиме вклучувајќи го серверот, најавувањето и лозинката за пристап само за читање. Можете да кликнете на Копирај акредитиви за да ги зачувате на вашата таблата со исечоци.

4. Вашата лозинка за пристап само за читање сега е променета.


Лозинка на телефонот (таен збор):

Ова е вашиот таен збор, кој се користи за да се потврди вашиот идентитет на нашите канали за поддршка; преку разговор во живо или телефонски.

Вашиот таен збор, поставен кога првпат сте се регистрирале, не може да се промени, затоа чувајте го безбедно. Ова е за да ги заштитиме нашите клиенти од измама со идентитетот; ако сте го изгубиле вашиот таен збор, контактирајте со поддршката преку разговор во живо за дополнителна помош.

Премногу пати погрешно го внесов мојот 6-цифрен код за потврда и сега сум заклучен.

Не грижете се, привремено ќе бидете блокирани, но може да се обидете повторно да ја завршите оваа акција за 24 часа. Ако сакате да се обидете повторно порано, бришењето на кешот и колачињата може да помогне, но имајте предвид дека ова не гарантира дека ќе функционира.

Thank you for rating.