Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness


Како да отворите сметка на Exness

Како да отворите сметка Exness на веб-апликацијата

Како да отворите сметка

1. За да ја отворите вашата сметка на Exness, посетете ја Exness и кликнете на копчето „Отвори сметка“ на екранот.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
2. На страницата за регистрација внесете ги податоците потребни за регистрација.
 • Изберете ја вашата земја на живеење ; ова не може да се промени и ќе диктира кои платежни услуги ви се достапни.
 • Внесете ја вашата адреса за е-пошта .
 • Направете лозинка за вашата сметка на Exness.
 • Внесете партнерски код (опционално), кој ќе ја поврзе вашата сметка на Exness со партнер во програмата Exness Partnership .
 • Забелешка : во случај на неважечки партнерски код, ова поле за внес ќе се избрише за да можете да се обидете повторно.
 • Штиклирајте го полето со кое изјавувате дека не сте државјанин или жител на САД, доколку тоа важи за вас.
 • Кликнете Продолжи откако ќе ги дадете сите потребни информации.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
3. Честитки, успешно регистриравте нова Exness сметка и ќе бидете однесени на Exness Terminal.

Сега не ви треба никаква регистрација за да отворите демо сметка, кликнете на копчето „ Демо сметка “ за да тргувате со демо сметката.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
10.000 долари во демо сметка ви овозможува да вежбате онолку колку што ви треба бесплатно. Тоа е најдобриот начин да започнете со совладување на платформата Exness и тргување.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
Можете исто така да тргувате на сметка на Реал по депонирањето. Кликнете на жолтото копче „ Реална сметка “ за да тргувате со вистинска сметка.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
Одете во Лична област за да отворите повеќе трговски сметки.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

Стандардно, вистинска трговска сметка и демо сметка за тргување (и за MT5) се креираат во вашата нова Лична област; но можно е отворање на нови трговски сметки.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
Регистрирањето во Exness може да се направи во секое време, дури и сега!

Откако ќе се регистрирате, се препорачува целосно да ја потврдите вашата сметка на Exness за да добиете пристап до секоја функција достапна само за целосно потврдени лични области.


Како да креирате нова трговска сметка

Ако сакате да отворите нова трговска сметка, еве како:

1. Од вашата нова Лична област, кликнете Отвори нова сметка во областа „Мои сметки“.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
2. Изберете од достапните типови на трговска сметка и дали претпочитате вистинска или демо сметка.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
3. Следниот екран ги прикажува следните поставки:

 • Уште една шанса да изберете вистинска или демо сметка.
 • Избор помеѓу трговските терминали MT4 и MT5 .
 • Поставете го вашиот Max Leverage.
 • Изберете валута на вашата сметка (забележете дека ова не може да се промени за оваа трговска сметка откако ќе се постави).
 • Направете прекар за оваа трговска сметка.
 • Поставете лозинка за трговска сметка.
 • Кликнете на Креирај сметка откако ќе бидете задоволни со вашите поставки.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

4. Вашата нова трговска сметка ќе се појави во табулаторот „Мои сметки“.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
Честитки, отворивте нова трговска сметка.
Како да депонирате во Exness

Како да отворите Exness сметка на апликацијата Exness Trader


Поставете и отворете сметка

Воведување на новата и подобрена апликација Exness Trader - совршен начин за онлајн трговија, секаде, директно од вашиот телефон. 1. Преземете го Exness Trader од App Store или Google Play . 2. Инсталирајте и вчитајте го Exness Trader. 3. Допрете Регистрирај се . 4. Допрете Промени земја/регион за да ја изберете вашата земја на живеење од списокот, а потоа допрете Продолжи . 5. Внесете ја вашата адреса за е-пошта и Продолжи . 6. Направете лозинка која ги исполнува условите. Допрете Продолжи . 7. Наведете го вашиот телефонски број и допрете Испрати ми код
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
.

8. Внесете го 6-цифрениот код за потврда испратен до вашиот телефонски број, а потоа допрете Продолжи . Може да допрете Испрати ми код повторно ако истече времето.

9. Направете 6-цифрена лозинка, а потоа повторно внесете ја за да потврдите. Ова не е изборно и мора да се заврши пред да можете да влезете во Exness Trader.

10. Може да поставите биометрика со допирање на Дозволи ако вашиот уред ја поддржува или може да го прескокнете овој чекор со допирање Не сега .

11. Ќе се прикаже екранот за депозит, но можете да допрете назад за да се вратите во главната област на апликацијата.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

Честитки, Exness Trader е поставен и подготвен за употреба.

По регистрацијата, се креира демо сметка за вас (со виртуелни средства од 10 000 УСД) за да вежбате тргување.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

Заедно со демо сметка, при регистрацијата ви се креира и вистинска сметка.


Како да креирате нова трговска сметка

Откако ќе ја регистрирате вашата лична област, креирањето на трговска сметка е навистина едноставно. Дозволете ни да ве запознаеме со тоа како да креирате сметка на апликацијата Exness Trader.

1. Допрете на паѓачкото мени на картичката Сметки на главниот екран.

2. Кликнете на знакот плус од десната страна и изберете Нова вистинска сметка или Нова демо сметка .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
3. Изберете го претпочитаниот тип на сметка во полињата MetaTrader 5 и MetaTrader 4 .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
4. Поставете ја валутата на сметката , потпора и внесете го прекарот на сметката . Допрете Продолжи .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
5. Поставете лозинка за тргување според прикажаните барања.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
Успешно креиравте трговска сметка. Допрете Направете депозит за да изберете начин на плаќање за депонирање средства и потоа допрете Тргување.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

Вашата нова трговска сметка ќе се појави подолу.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

Имајте предвид дека валутата на сметката поставена за сметка не може да се смени откако ќе се постави. Ако сакате да го промените прекарот на вашата сметка, можете да го направите тоа со пријавување на веб Личната област.


Како да повлечете пари од Exness

Правила за повлекување

Повлекувањата може да се направат секој ден, во секое време што ви овозможува деноноќен пристап до вашите средства. Можете да повлечете средства од вашата сметка во делот за повлекување на вашата лична област. Може да го проверите статусот на трансферот под Историја на трансакции во секое време.

Сепак, внимавајте на овие општи правила за повлекување средства:

 • Износот што можете да го повлечете во секое време е еднаков на бесплатната маржа на вашата трговска сметка прикажана во вашата Лична област.
 • Повлекувањето мора да се изврши со користење на истиот платен систем, истата сметка и истата валута што се користи за депозитот . Ако сте користеле повеќе различни начини на плаќање за да депонирате средства на вашата сметка, повлекувањата треба да се направат до тие платежни системи во ист сооднос како што биле направени депозитите. Во исклучителни случаи, ова правило може да се откаже, во очекување на проверка на сметката и под строг совет на нашите специјалисти за плаќање.
 • Пред да може да се повлече каква било добивка од трговска сметка, целиот износ што бил депониран на таа трговска сметка со помош на вашата банкарска картичка или Биткоин мора целосно да се повлече во операција позната како барање за враќање пари .
 • Повлекувањата мора да го следат приоритетот на платниот систем; повлечете средства по овој редослед (прво барање за враќање на средствата од банкарска картичка, проследено со барање за поврат на биткоин, повлекување профит од банкарска картичка, потоа било што друго) за да се оптимизира времето на трансакцијата. Погледнете повеќе за овој систем на крајот од оваа статија.


Овие општи правила се многу важни, па затоа вклучивме пример за да ви помогнеме да разберете како функционираат сите заедно:

Сте депонирале вкупно 1.000 УСД на вашата сметка, со 700 УСД со банкарска картичка и 300 УСД со Neteller. Како таков, ќе ви биде дозволено да повлечете само 70% од вкупниот износ за повлекување со вашата банкарска картичка и 30% преку Neteller.


Да претпоставиме дека сте заработиле 500 американски долари и сакате да повлечете сè, вклучително и профит:

 • Вашата трговска сметка има бесплатна маржа од 1 500 УСД, што го сочинува вкупниот износ на вашиот првичен депозит и последователна добивка.
 • Прво ќе треба да ги поднесете вашите барања за рефундирање, следејќи го приоритетот на системот за плаќање; т.е. 700 УСД (70%) прво вратени на вашата банкарска картичка.
 • Само откако ќе се завршат сите барања за рефундирање, можете да ја повлечете добивката остварена на вашата банкарска картичка според истите пропорции; Добивка од 350 американски долари (70%) на вашата банкарска картичка.
 • Целта на системот за приоритет на плаќање е да се осигура дека Exness ги следи финансиските регулативи кои забрануваат перење пари и потенцијална измама, што го прави суштинско правило без исклучок.


Како да повлечете пари

Банкарски трансфери

Можноста за повлекување со вашите трговски сметки со банкарски трансфер е достапна за одредени земји на глобално ниво. Банкарските трансфери ја претставуваат предноста што се достапни, брзи и безбедни.

1. Изберете банкарски трансфер во делот за повлекување на вашата лична област.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
2. Изберете ја трговската сметка од која сакате да повлечете средства и наведете го износот за повлекување во валутата на вашата сметка. Кликнете Продолжи .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
3. Ќе се прикаже резиме на трансакцијата. Внесете го кодот за потврда што ви е испратен преку е-пошта или СМС во зависност од типот на безбедност на вашата Лична област. Кликнете Потврди .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
4. На следната страница ќе треба да изберете/дадете некои информации, вклучувајќи:

а. Име на банката
б. Тип на банкарска сметка
в. жиро сметка број

Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness

5. Кликнете Потврди откако ќе се внесат информациите.

6. Екранот ќе потврди дека повлекувањето е завршено.

Банкарски картички

Повлекувањата направени со вашите банкарски картички се пригоден начин за повлекување на вашата трговска сметка.

Имајте предвид дека се прифаќаат следниве банкарски картички:

 • VISA и VISA Electron
 • Mastercard
 • Маестро мајстор
 • JCB (Јапонско кредитно биро)*

*Картичката JCB е единствената банкарска картичка прифатена во Јапонија; не може да се користат други банкарски картички.

*Минималното повлекување за рефундирање е 0 УСД за веб и мобилни платформи и 10 УСД за апликацијата Social Trading.

** Минималното повлекување за повлекување профит е 3 УСД за веб и мобилни платформи и 6 УСД за апликацијата Social Trading. Социјалното тргување е недостапно за клиенти регистрирани кај нашиот кениски ентитет.

***Максималното повлекување на добивката е 10 000 УСД по трансакција.


1. Изберете банкарска картичка во областа за повлекување на вашата лична област.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
2. Пополнете го формуларот, вклучувајќи:
а. Изберете ја банкарската картичка од паѓачкото мени.
б. Изберете трговска сметка од која ќе се повлечете.
в. Внесете го износот за повлекување во валутата на вашата сметка.

Кликнете Продолжи .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
3. Ќе биде претставено резиме на трансакцијата; кликнете Потврди за да продолжите.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
4. Внесете го кодот за потврда што ви е испратен преку е-пошта или СМС (во зависност од типот на безбедност на вашата Лична област), потоа кликнете Потврди .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
5. Порака ќе потврди дека барањето е завршено.

Ако вашата банкарска картичка е истечена

Кога вашата банкарска картичка е истечена и банката издаде нова картичка поврзана со истата банкарска сметка, процесот на враќање на средствата е едноставен. Може да го поднесете вашето барање за рефундирање на вообичаен начин:
 1. Одете во Повлекување во вашата лична област и изберете банкарска картичка.
 2. Изберете ја трансакцијата поврзана со истечената банкарска картичка.
 3. Продолжете со процесот на повлекување.

Меѓутоа, ако вашата истечена картичка не е поврзана со банкарска сметка бидејќи вашата сметка е затворена, треба да го контактирате тимот за поддршка и да обезбедите доказ за тоа. Потоа ќе ве информираме што треба да направите за да побарате рефундирање на друг достапен Електронски систем за плаќање.


Ако вашата банкарска картичка е изгубена или украдена

Во случај вашата картичка да биде изгубена или украдена и повеќе не може да се користи за повлекување, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка со доказ во врска со околностите на вашата изгубена/украдена картичка. Потоа можеме да ви помогнеме со вашето повлекување доколку потребната проверка на сметката е задоволително завршена.

Електронски платежни системи (EPS)

Можете да направите повлекувања со вашите трговски сметки користејќи различни електронски плаќања.

1. Изберете го плаќањето што сакате да го користите од делот за повлекување на вашата лична област, како што е Skrill .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
2. Изберете ја трговската сметка од која сакате да повлечете средства и внесете ја е-поштата на вашата сметка на Skrill; наведете го износот за повлекување во валутата на вашата трговска сметка. Кликнете Продолжи .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
3. Ќе се прикаже резиме на трансакцијата. Внесете го кодот за потврда што ви е испратен преку е-пошта или СМС во зависност од типот на безбедност на вашата Лична област. Кликнете Потврди.
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
4. Честитки, вашето повлекување сега ќе започне со обработка.

Забелешка: Ако вашата сметка на Skrill е блокирана, ве молиме контактирајте не преку разговор или е-пошта ни на [email protected] со доказ дека сметката е блокирана на неодредено време. Нашиот сектор за финансии ќе најде решение за вас.

Крипто

Ајде да користиме Биткоин (BTC) за да илустрираме како да префрлите крипто од вашата сметка на Exness на надворешна платформа или паричник.

1. Одете во делот Повлекување во вашата лична област и кликнете Bitcoin (BTC) .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
2. Ќе биде побарано да обезбедите надворешна адреса на Bitcoin паричник (ова е вашиот личен паричник на Bitcoin). Најдете ја вашата надворешна адреса на паричникот прикажана во вашиот личен паричник Bitcoin и копирајте ја оваа адреса.

3. Внесете ја адресата на надворешниот паричник и износот што сакате да го повлечете, а потоа кликнете Продолжи .

Погрижете се да го наведете точно ова или средствата може да бидат изгубени и неповратни и износот за повлекување.

Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
4. Екранот за потврда ќе ги прикаже сите детали за вашето повлекување, вклучувајќи ги сите такси за повлекување; ако сте задоволни, кликнете Потврди.

5. Ќе биде испратена порака за потврда до безбедносниот тип на вашата сметка на Exness; внесете го кодот за потврда и потоа кликнете Потврди.

6. Една последна порака за потврда ќе ве извести дека повлекувањето е завршено и се обработува.

Гледате две трансакции за повлекување наместо една?

Како што веќе знаете, повлекувањето за Биткоин функционира во форма на поврат на средства (слично на повлекувањето на банкарска картичка). Затоа, кога ќе повлечете износ што е повеќе од невратените депозити, системот внатрешно ја дели таа трансакција на враќање на средствата и на повлекување профит. Ова е причината поради која гледате две трансакции наместо една.

На пример, да речеме дека депонирате 4 БТК и остварувате профит од 1 БТК од тргувањето, што ви дава вкупно 5 БТК. Ако повлечете 5 БТК, ќе видите две трансакции - една за износ од 4 БТК (враќање на вашиот депозит) и друга за 1 БТК (профит).

жични трансфери

Преносите со жици всушност не вклучуваат физичка размена на готовина, туку се подмируваат по електронски пат.

1. Изберете Wire Transfer (преку ClearBank) во делот Повлекување на вашата лична област .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
2. Изберете ја трговската сметка од која сакате да ги повлечете средствата и изберете ја вашата валута за повлекување и износот за повлекување. Кликнете Продолжи .
Како да отворите сметка и да повлечете пари од Exness
3. Ќе се прикаже резиме на трансакцијата. Внесете го кодот за потврда што ви е испратен преку е-пошта или СМС во зависност од типот на безбедност на вашата Лична област. Кликнете Потврди .

4. Пополнете го презентираниот формулар, вклучувајќи податоци за банкарска сметка и лични податоци на корисникот; ве молиме проверете дали е пополнето секое поле, а потоа кликнете Потврди .

5. Последниот екран ќе потврди дека акцијата за повлекување е завршена и средствата ќе се одразат на вашата банкарска сметка откако ќе се обработат.


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Надоместоци за повлекување

Не се наплаќаат такси при повлекување, но некои платежни системи може да наметнат провизија за трансакција. Најдобро е да знаете за какви било такси за вашиот платен систем пред да одлучите да го користите за депозити.


Време на обработка на повлекување

Огромното мнозинство на повлекувања преку електронските платежни системи (EPS) се извршуваат веднаш, што значи дека трансакцијата се прегледува во рок од неколку секунди (до максимум 24 часа) без рачна обработка. Времето на обработка може да варира врз основа на користениот метод, при што просечната обработка обично е должината на очекуваното време, но можно е да се земе максималната должина прикажана под ова (до x часа/ден, на пример).

Ако наведеното време за повлекување е надминато, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка на Exness за да можеме да ви помогнеме да ги решите проблемите.


Приоритет на платниот систем

За да се осигурате дека вашите трансакции се одразуваат навремено, забележете го приоритетот на платниот систем поставен за да се обезбеди ефикасна услуга и да се усогласат со финансиските регулативи. Ова значи дека повлекувањата преку наведените начини на плаќање треба да се вршат во овој приоритет:
 1. Враќање на банкарска картичка
 2. Враќање на биткоин
 3. Повлекувања на добивка, придржувајќи се до стапките на депозит и повлекување објаснети претходно.
Приоритетот на платниот систем се заснова на вашата Лична област како целина, а не само на една трговска сметка; може да се направат повлекувања од која било трговска сметка без разлика.

Грејс период и повлекувања

Во рамките на грејс периодот, нема ограничување за тоа колку средства може да се повлечат или префрлаат. Сепак, повлекувањата не може да се направат со користење на овие начини на плаќање:
 • Банкарски картички
 • Крипто паричници
 • Совршени пари
Можете да продолжите да повлекувате повлекувања дури и откако сметката е блокирана (кога ќе истече грејс периодот), но внатрешните трансфери не можат да се направат откако ќе истече грејс периодот.

Што треба да направам ако системот за плаќање што се користи за депозит не е достапен за време на повлекувањето?

Ако системот за плаќање што се користи за депозит не е достапен за време на повлекувањето, ве молиме контактирајте го нашиот тим за поддршка преку разговор, е-пошта или јавете се за алтернатива. Со задоволство ќе ви помогнеме.

Имајте предвид дека иако ова не е идеална ситуација, понекогаш можеби ќе треба да исклучиме одредени системи за плаќање поради проблеми со одржувањето на крајот на давателот. Жалиме за секоја предизвикана непријатност и секогаш сме подготвени да ве поддржиме.

Зошто добивам грешка „недоволно средства“ кога ги повлекувам парите?

Можеби нема доволно достапни средства на трговската сметка за да се заврши барањето за повлекување.

Ве молиме потврдете го следново:
 • На трговската сметка нема отворени позиции.
 • Трговската сметка избрана за повлекување е точната.
 • Има доволно средства за повлекување на избраната трговска сметка.
 • Стапката на конверзија на избраната валута предизвикува да се бара недоволен износ на средства.

За понатамошна помош

Ако сте ги потврдиле овие и сè уште добивате грешка „недоволно средства“, ве молиме контактирајте го нашиот тим за поддршка на Exness со овие детали за да ви помогнеме:
 • Бројот на трговската сметка.
 • Името на платниот систем што го користите.
 • Слика од екранот или фотографија од пораката за грешка што ја примате (ако има).
Thank you for rating.